Beskyt dit domænenavn med DNSSEC

Beskyt dit domænenavn med DNSSEC

Kursus1

På dette kursus kan du lære, hvordan du beskytter dit domænenavn med signeringsmetoden DNSSEC og dermed forhindrer angreb fra hackere.

DNSSEC er en sikkerhedsservice, som findes i DNS. Servicen er udviklet til at forhindre hackere i at ændre i navneserverprocessen og overtage kontrollen med et domænenavn.

DNSSEC er relevant for både private virksomheder og offentlige organisationer, som alle kan blive udsat for phishing-angreb og falske omdirigeringer. Kursets primære fokus er, hvordan man signerer sit domænenavn med DNSSEC-nøgler.

Læs mere om DNSSEC her

Kurset afholdes fysisk, men der er også mulighed for at deltage remote.

Underviser

Jakob Schlyter er IT security advisor hos det svenske firma Kirei, der arbejder med informationssikkerhed. Jakob har arbejdet aktivt med DNSSEC siden 1999 og er en af verdens førende eksperter på området. Han har desuden bred erfaring indenfor system- og protokoldesign, IPv6 og kryptering.

Program

Kurset vil primært fokusere på, hvordan du beskytter dit domænenavn med signeringsmetoden DNSSEC. Følgende emner vil være i fokus: 

09.00-10.15: DNSSEC og hvordan du åbner softwarepakken. 

10.15-10.30: Pause

10.30-12.00: Praktisk planlægning af dine DNSSEC-politikker og signering af zoner, udskiftning af nøgler - manuelt og automatisk samt systemadministration, backup, logning and overvågning

12.00-13.00: Frokostpause

13.00-14.00: KNOT og DNS

14.00-14.15: Pause

14.15-16.30: DNSSEC laboratoriemiljø og brug af KNOT heri. 

Forudsætninger: Kendskab til DNS. Laboratoriet køres i et virtuelt Linux-miljø og kræver grundlæggende systemadministrationskompetencer.
 

Målgruppe

Dette kursus henvender sig til netværksingeniører, systemadministratorer og alle, der er involveret i forvaltningen af DNS-operationer. Niveauet er for let øvede og øvede. Kurset foregår på engelsk.
 

Praktisk information

Dato: 10. november 2022.
Tid: Kl. 9-16.30
Adresse: Ørestads Boulevard 108, 2300 København S
Pris: Gratis
Sprog: Engelsk
Forplejning: Morgenmad og frokost
Andet: Computer med OpenSSH, Putty eller anden SSH klient til forbindelse til laboratoriemiljøet.

Tilmelding

Send en e-mail til tilmelding@dk-hostmaster.dk med kursustitlen, dit navn og evt. firmanavn. Skriv venligst om du deltager fysisk eller remote.

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.