DMARC-implementering for teknikere

DMARC-implementering for teknikere

Kursus1

På dette kursus kan du lære, hvordan du effektivt opgraderer sikkerheden på dit e-mailsystem ved at implementere DMARC. DMARC kan blandt andet beskytte din virksomhed og dine kunder mod identitetstyveri, spam, phishing og malware.

DMARC er placeret i skæringspunktet mellem e-mail og DNS. Denne workshop tager dig gennem den tekniske implementering af DMARC og indeholder detaljerede oplysninger om hele DMARC-stack’en; DNS, SMTP, SPF, DKIM, og DMARC. Foruden teknisk implementering tilbyder kurset vejledning i, hvor teknikere kan forvente at arbejde sammen med andre teams, leverandører og ledelseslaget under installationen.  

Som forberedelse til kurset bedes du oprette en konto her: https://eu.dmarcian.com/partners/register/dkhostmaster-november-2022 (gerne 2 uger før med data fra et aktivt domænenavn). Det vil give dig data fra dit eget domæne til de praktiske opgaver på kurset.

Kurset afholdes fysisk, men der er også mulighed for at deltage remote.

Hvad er DMARC?

DMARC er en godkendelsesprocedure for e-mails og er designet til at beskytte mod domæne spoofing – dvs. når en e-mail sendes fra en uautoriseret/falsk afsender fra f.eks. en virksomheds domænenavn. DMARC tilføjer også nye funktioner til e-mail såsom øget transparens, konsistens og sikkerhed. Tilsammen giver disse tiltag sikkerhed for, at en organisations e-mails når frem til modtageren, mens falske e-mails bliver afvist.

Underviser

Tim Draegen er DMARC-eksperten på dette kursus, og han har været med til at skrive standarden for DMARC. Han har været formand for IETF’s arbejdsgruppe om netop DMARC. Tim grundlagde dmarcian, som er et firma, der hjælper andre virksomheder med at implementere DMARC på deres e-mailsystemer.

Program

09.00-10.00: Hvordan DMARC bruger validering til at forbedre sikkerheden på e-mail servere ved hjælp af SPF- og DKIM-mekanismerne

10.00-10.15: Pause

10.00-11.00: Hvordan DMARC protokoller hjælper dig med at beskytte din e-mail domæner hurtigt og effektivt. 

11.00-11.15: Pause

11.15-12.15: Hvordan installerer du DMARC i din virksomhed? 

12:15-13:15: Frokostpause

13.15-16.00: Til slut vil der være forskellige break-out sessions, hvor der vil blive diskuteret følgende emner: 

  • Hvad DNS-systemet har brug for, for at få SPF/DKMI/DMARC til at fungere
  • Deep Dive i SPF
  • Deep Dive i DKIM
  • Deep Dive i DMARC
  • Hvordan du installerer DMARC, når du er den eneste IT person i en lille/mellemstor virksomhed.
  • Hvordan du installerer DMARC i store virksomheder
  • Installering af DMARC for projektledere

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle, der arbejder med it-sikkerhed og som har en teknisk forståelse.

Praktisk information

Dato: 3. november 2022
Tid: 09.00-16.00
Adresse: Ørestads Boulevard 108, 2300 København S
Pris: Gratis
Sprog: Engelsk
Forplejning: Morgenmad og frokost
Andet: Som forberedelse til workshoppen bedes du oprette en konto her: https://eu.dmarcian.com/partners/register/dkhostmaster-november-2022  (en dmarcian konto baseret på data fra et live domæne). Det er optimalt at gøre dette ca. to uger inden kurset.

Tilmelding

Send en e-mail til tilmelding@dk-hostmaster.dk med kursustitlen, dit navn og evt. firmanavn. Skriv venligst om du deltager fysisk eller remote.

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.