DNS for administratorer

DNS for administratorer

kursus_DNS_for admins

Kurset er en kort introduktion til domæner og DNS. Det er et grundlæggende kursus, der ikke kræver nogle tekniske forudsætninger eller færdigheder. Hvis du leder efter en mere teknisk introduktion til DNS, så anbefaler vi kurset: ”DNS for teknikere”. 

På kurset vil du lære mere om, hvad begreber som registry, registrar og registrant betyder, og hvordan strukturen og ansvaret er fordelt i DNS.

Vi gennemgår også, hvad man kan forvente at finde i et typisk DNS administrationssystem - systemerne kan være forskellige, men principperne er de samme.

Kurset afholdes fysisk, men der er også mulighed for at deltage remote.

Underviser

Thomas Steen Rasmussen arbejder som rådgiver og systemarkitekt for Zibra Group, og som selvstændig med enkeltmandsvirksomheden tyktech. Thomas har en bred viden indenfor netværk, sikkerhed, udvikling, systemdesign og systemadministration. Derudover beskæftiger han sig med DNS-tjenesten censurfridns, arrangerer BornHack, driver ’Tor noder’ og skriver open source-software.

Program

09:15-10:30: DNS-ansvarsområder samt begreberne: registry, registrar og registrant.

10:30-10:45: Pause

10:45-12:15: DNS-baggrund, struktur og administration.

Målgruppe

Kurset er tiltænkt personer uden teknisk baggrund som ønsker en større indsigt i og forståelse af DNS, samt den rolle DNS spiller på internettet.

Praktisk information

Dato: Fredag d. 4. november 2022. 
Tid: 9:15 – 12:15
Adresse: Ørestads Boulevard 108, 2300 København S
Pris: Gratis
Sprog: Dansk
Forplejning: Morgenmad

Tilmelding

Send en e-mail til tilmelding@dk-hostmaster.dk med kursustitlen, dit navn og evt. firmanavn. Skriv venligst om du deltager fysisk eller remote.


 

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.