DNS - for begyndere

DNS - for begyndere

kursus_DNS_for beginners

Kurset er fuldt booket. Kurset bliver afviklet igen lige efter sommerferien, og vi annoncerer en ny dato for kurset, så snart det er fastlagt.

På kurset vil vi gennemgå strukturen og principperne bag DNS og domænenavne. Vi vil også gennemgå de forskellige begreber såsom registry, registrar, og registrant. DNS er en forkortelse for Domain Name System. Det er en del af internettets infrastruktur og den er nødvendig for, at webnavigation, e-maildistribuering og andre af internettets centrale funktioner fungerer.

Undervejs i kurset vil der være øvelser. Deltagelse kræver kun en almindelig webbrowser.

Underviser

Thomas Steen Rasmussen arbejder som rådgiver og systemarkitekt for Zibra Group, og som selvstændig med enkeltmandsvirksomheden tyktech. Thomas har en bred viden indenfor netværk, sikkerhed, udvikling, systemdesign og systemadministration. Derudover beskæftiger han sig med DNS-tjenesten censurfridns, arrangerer BornHack og lignende internetaktivistiske projekter.

Program

09:15-10:30: Forklaring af ICANN’s rolle og ansvarsområde. Vi kommer også ind på begreber som registry, registrar og registrant.
10:30-10:45: Pause
10:45-12:15: DNS-baggrund, struktur og historie.

Målgruppe

Kurset er tiltænkt personer uden teknisk baggrund. Der ønsker indsigt og forståelse af DNS og den rolle det spiller på internettet

Praktisk information

Dato: 12. april 2021
Tid: Kl. 9:15 – 12:15
Adresse: Remote (link sendes på mail dagen før)
Pris: Gratis
Sprog: Dansk

Tilmelding

Send en e-mail til tilmelding@dk-hostmaster.dk med kursustitlen, dit navn og evt. firmanavn.


 

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.