Forhandlere

Forhandlere

Her finder du ofte stillede spørgsmål omkring forhandlere. 

En registrator er en virksomhed, der formidler registreringen af et domænenavn til DK Hostmaster. Det kaldes også en forhandler, og er fx der hvor en hjemmeside er hostet.

For at blive registrator skal virksomheden godkendes af DK Hostmaster og sikre aktiv navneservice for domænenavnet på mindst to navneservere.

Find en liste over alle godkendte forhandlere.

En forhandler er en virksomhed, der formidler registreringen af et domænenavn til DK Hostmaster.

For at blive forhandler skal virksomheden godkendes af DK Hostmaster og sikre aktiv navneservice for domænenavnet på mindst to navneservere.

Ja, visse forhandlere tilbyder denne service.

Din forhandler kan med dit samtykke sætte sig på som betaler af dit domænenavn hos DK Hostmaster, når den første registreringsperiode udløber, og domænenavnet skal fornyes (typisk efter et år).

Når din udbyder er betaler, får du ikke selv tilsendt en faktura fra DK Hostmaster.

Registrant

Når du har registreret et .dk-domænenavn er du registrant af domænenavnet. Det er dig, som har indgået aftalen med DK Hostmaster, og du har derfor brugsretten til det. Så længe du betaler dit periodegebyr i tide, beholder du brugsretten til domænenavnet. Som registrant kan du foretage alle rettelser vedrørende domænenavnet på vores online selvbetjening.

Fuldmægtig

Registranten kan give en anden person eller virksomhed fuldmagt til at udføre handlinger vedrørende domænenavnet. Denne rolle kaldes fuldmægtig og vil få tilknyttet et separat bruger-id.

Nogle handlinger, som er igangsat af fuldmægtig, skal godkendes af registranten. Det gælder f.eks. overdragelse eller opsigelse af domænenavnet.

Betaler

Registranten kan videregive betalingen af domænenavnet til en anden person eller virksomhed. Denne rolle kaldes betaler og vil få tilknyttet et separat bruger-id.

Betaleren kan ikke udføre andre handlinger end at betale for domænenavnet.

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.