Fuldmægtig

Fuldmægtig

En registrant kan give en anden person eller virksomhed fuldmagt til at igangsætte handlinger på et domænenavn. Denne rolle kaldes fuldmægtig og vil få tilknyttet et separat bruger-id.

De fleste handlinger som er igangsat af fuldmægtig skal godkendes af registranten, før DK Hostmaster kan udføre dem. Det gælder f.eks. overdragelse eller sletning af domænenavnet.

Registranten modtager en anmodning pr. e-mail om at godkende handlingen, når fuldmægtig har sat den i gang.

Hvornår bruger man fuldmægtig?

Her er tre eksempler på, hvem du som registrant kan give rollen som fuldmægtig til.

  1. Hvis du gerne vil have din registrator/webudbyder til at håndtere både din webserverplads og domæneadministrationen, kan du give dem rollen som fuldmægtig. Vær dog opmærksom på, at du i de fleste tilfælde skal godkende den handling, som den fuldmægtige sætter i gang.
  2. Det kan også være i det tilfælde, at du har en hjemmeside, men du lader en ven eller konsulent håndtere den. Så kan du også give ham eller hende adgang til domænenavnet som fuldmægtig.
  3. Eller eksempelvis hvis du arbejder i en stor virksomhed, hvor virksomheden står som registrant, kan du gøre en tekniker eller serveransvarlig fuldmægtig, og en i bogholderi for betaler.

Copyright 2016 All Rights Reserved.