Fuldmægtig og betaler

Fuldmægtig og betaler

Du behøver ikke varetage alt selv – du kan tilknytte en fuldmægtig eller en betaler til dit domænenavn. En fuldmægtig har beføjelse til at operere på dine vegne, og  en betaler kan varetage dine betalinger. Er du forhandlerhåndteret bortfalder begge roller.

Fuldmægtig

En registrant kan give en anden person eller virksomhed fuldmagt til at foretage handlinger på et domænenavn. Denne rolle kaldes fuldmægtig og vil få tilknyttet et separat bruger-id.

Enkelte operationer skal godkendes af registranten; det gælder f.eks. overdragelse eller sletning af domænenavnet.

Hvornår bruger man fuldmægtig?

Her er tre eksempler på, hvem du som registrant kan give rollen som fuldmægtig til.

  1. Hvis du gerne vil have din registrator/webudbyder til at håndtere både din webserverplads og domæneadministrationen, kan du give dem rollen som fuldmægtig. Vær dog opmærksom på, at du i mange tilfælde skal godkende den handling, som den fuldmægtige sætter i gang.

  2. Det kan også være i det tilfælde, at du har en hjemmeside, men du lader en ven eller konsulent håndtere den. Så kan du også give ham eller hende adgang til domænenavnet som fuldmægtig.
  3. Eller eksempelvis hvis du arbejder i en stor virksomhed, hvor virksomheden står som registrant, kan du gøre en tekniker eller serveransvarlig fuldmægtig, og en i bogholderi for betaler.

 

Betaler 

En registrant og en fuldmægtig kan videregive betalingen af domænenavnet til en anden person eller virksomhed. Denne rolle kaldes betaler og vil få tilknyttet et separat bruger-id.

Betaleren kan ikke udføre andre handlinger end at betale for domænenavnet.

Hvornår bruger man en betaler?

Eksempelvis kan registranten videregive rollen som betaler til bogholderiet i sin virksomhed.

turkis-design
Privilegier til fuldmægtig

Hvis du ønsker at være fuldmægtig for en registrant, kan du bl.a. følgende:

  • skifte navneservere
  • skifte betaler 
  • ændre registreringsperioden
  • varetage DNSSEC
  • ændre VID opsætning
  • ændre betalingsindstillinger

Fuldmægtig kan ikke slette eller overdrage domænet.

 

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.