Guides til selvbetjening

Overdrag domænenavnet, hvis du ønsker at give domænenavnet til en anden. Du kan overdrage domænenavnet på vores selvbetjening.

Vær opmærksom på, at domænenavnet ikke kan overdrages, hvis der ligger en ubetalt faktura på domænenavnet. Betal fakturaen og derefter kan du overdrage domænenavnet.

Det koster 70 kr. at overtage brugsretten til domænenavnet ved overdragelse. Efter en overdragelse har du ikke længere brugsretten til domænenavnet.

Trin 1

Vælg "Overdrag til ny registrant" i menuen "Administrer" til højre i listen over dine domænenavne.
BEMÆRK! Hvis du ønsker at overdrage flere domænenavne ad gangen, kan du finde det nederst på siden, under "Administrer flere domænenavne".

Trin 2

Angiv bruger-id'et på den person eller virksomhed, du vil overdrage domænenavnet til.
Hvis du kender bruger-id'et på den, du ønsker at overdrage til, vælg "Anmod kendt bruger" og indtast bruger-id'et. Hvis du ikke kender bruger-id'et, vælg "Anmod ikke-kendt bruger / ny bruger" og indtast en e-mailadresse. Klik på VIDERE.

Trin 3

Tjek at de indtastede oplysninger er korrekte og klik BEKRÆFT for at igangsætte overdragelsen.
Den nye registrant af domænenavnet vil nu modtage en anmodning pr. e-mail om at acceptere overdragelsen. Først når den nye registrant har accepteret og betalt, vil overdragelsen blive gennemført.

BEMÆRK! Hvis du kun er fuldmægtig på det domænenavn, der skal overdrages, vil der blive sendt en e-mail til den nuværende registrant med en anmodning om at godkende overdragelsen. Først når den nuværende registrant har godkendt, at domænenavnet overdrages, sendes der en e-mail til den fremtidige registrant, som skal acceptere overdragelsen, før den gennemføres.

 

Hvis du ønsker at opsige brugsretten til et .dk-domænenavn, skal det ske via selvbetjeningen på DK Hostmasters hjemmeside, se hvordan nedenfor.

Når du har opsagt domænenavnet, vil domænenavnet blive suspenderet fra den dato, du vælger at opsigelsen skal gælde fra. Efter 30 dages suspension opsiges domænenavnet.

Bemærk, at en opsigelse er forbundet med et opsigelsesgebyr. Se den aktuelle pris i vores prisliste.

  • Hvis opsigelsesgebyret overstiger et evt. tilgodehavende, skal det resterende opsigelsesgebyr ikke betales.
  • Hvis du har modtaget en faktura på det domænenavn, som du ønsker at opsige, skal denne ikke betales.

Når du opsiger registreringen af et domænenavn, vil det efterfølgende kunne registreres af andre.

Trin 1

Vælg "Opsig domænenavn" i menuen "Administrer" til højre i listen over dine domænenavne.

BEMÆRK! Ønsker du at opsige mere end ét domænenavn ad gangen, finder du det under "Administrér flere domænenavne" nederst på siden.

Trin 2

Angiv hvornår du ønsker, at domænenavnet skal opsiges. Klik VIDERE.

Trin 3

Klik på BEKRÆFT for at gennemføre opsigelsen.

BEMÆRK! Hvis du kun er fuldmægtig på det domænenavn der skal opsiges, vil der blive sendt en e-mail til registranten med en anmodning om at godkende opsigelsen. Domænenavnet vil ikke blive opsagt, før registranten har godkendt opsigelsen.

 

Hvis du ønsker et andet webhotel (navneserverudbyder), skal dit domænenavn flyttes til en navneserver.

Du skal tage kontakt til din nye navneserverudbyder, som i de fleste tilfælde kan flytte domænenavnet til de korrekte navneservere.

Efter oprettelse af domænenavnet hos din nye udbyder, kan du også selv flytte det via vores online selvbetjening ved at benytte funktionen "Skift navneserver". Se herunder hvordan:

Trin 1

Find domænenavnet i listen over dine domænenavnet og tryk på det.

Trin 2

Vælg "Skift navneservere" i menuen til højre under "Administrér domænenavn".

Trin 3

Indtast navnet på en af de navneservere, du ønsker at skifte til. Klik på VIDERE.

Trin 4

Tjek at de indtastede oplysninger er korrekte og klik BEKRÆFT.

 

Hvis du ønsker at redigere de kontaktoplysninger, som er tilknyttet til dit bruger-id, skal du bruge sektionen "MIN PROFIL" på vores selvbetjening.

Trin 1

Vælg "MIN PROFIL" øverst i højre hjørne af vinduet i selvbetjeningen.

Trin 2

Vælg "Redigér" under de forskellige sektioner for at ændre henholdsvis adresse, telefonnummer eller e-mailadresse.

Trin 3

Hvis du ændrer e-mailadresse, skal du bekræfte ændringen via et link, som vi sender til dig på den nye e-mailadresse. E-mailen hedder: "Bekræft ændring af primær e-mailadresse" eller "Bekræft ændring af sekundær e-mailadresse".

BEMÆRK! Hvis du ikke kan rette din adresse på vores selvbetjening, er det fordi dine kontaktoplysninger er låst og valideret op mod CVR- eller CPR-registret. Hvis du flytter, opdaterer vi således automatisk din adresse. Du bliver derfor nødt til at ændre dine adresseoplysninger i CPR- eller CVR-registeret, hvis de ikke står korrekt i vores selvbetjening.

Hvis du ønsker at ændre navn eller firmanavn kræver det, at domænenavnet overdrages. Du kan se en guide under "Hvordan overdrager jeg et domænenavn?".

 

Når du logger ind i .dk-selvbetjeningen, kan du tilknytte dit MitID til dit DK Hostmaster login. Når du har gjort dette, kan du fremover logge ind på selvbetjeningen med dit MitID.

Trin 1

Vælg fanen ”Log på med MitID / NemID” og vælg ”Log på med MitID”.

Trin 2

Log på med dit MitID-brugernavn og din MitID-app.

Trin 3

Log på med dit DK Hostmaster bruger-id og selvvalgt kode.

Afhængigt af om, der er gennemført en ID-kontrol i forvejen, eller det ikke er påkrævet at gennemføre ID-kontrol, er der tre forskellige veje.

  • Trin 4A, hvis det er påkrævet at gennemføre en ID-kontrol.
  • Trin 4B - 5, hvis du allerede har gennemført en ID-kontrol.
  • Trin 5, hvis det ikke er påkrævet at gennemføre en ID-kontrol, og du kun vil tilknytte dit MitID til dit DK Hostmaster bruger-id.

Trin 4A

Hvis det er påkrævet, at du skal gennemføre en ID-kontrol, men du ikke har gennemført den endnu, bliver du sendt til ID-kontrol. Der skal du logge på med MitID igen, og du skal også angive CPR-nummer. Vælg ”LOG PÅ MED MitID og CPR”.

Gennemfør ID-kontrol og bekræft at dine oplysninger er korrekte. Herefter er dit MitID tilknyttet til dit bruger-id, og det kan bruges til at logge på .dk-selvbetjening.

Trin 4B

Hvis du allerede har gennemført en ID-kontrol, skal du logge på med MitID igen og angive dit CPR-nummer.

Trin 4B - 2

Log på med dit MitID igen.

Trin 4B - 3

Angiv dit CPR-nummer.

Trin 5

Bekræft tilknytning af MitID.

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.