ID-kontrol

ID-kontrol

Her finder du ofte stillede spørgsmål vedrørende ID-kontrol, hvordan du gør, og hvorfor det er vigtigt.

ID-kontrol er en proces, hvor vi kontrollerer kontaktoplysninger og identitet på en ny registrant.

Registranter bosiddende i Danmark skal logge ind på vores selvbetjening med NemID og derefter oplyse CPR eller CVR-nummer.

Læs hele proceduren for ID-kontrol af nye registranter og hele proceduren for eksisterende registranter.

For nye registranter med adresse udenfor Danmark gælder, at vi kontrollerer kontaktoplysninger på baggrund af en risikobaseret vurdering af de oplysninger, som er oplyst i forbindelse med en ansøgning om et domænenavn. Ved vurderingen af oplysningerne tager vi stilling til, om kontaktoplysningerne kan være forkerte, og om der dermed er en risiko for, at ansøgningen om domænenavnet kan knyttes til internetkriminalitet. En ny registrant kan således blive anmodet om at indsende dokumentation, der kan påvise korrekt adresse og identitet.

For hele proceduren se her.
 

Vi kræver ID-kontrol for at sikre, at vi har den korrekte identitet og de korrekte kontaktoplysninger på registranten af et .dk-domænenavn. Vi ønsker således at sikre, at registrantens navn ikke er blevet misbrugt med det formål at begå internetkriminalitet.

Danske statsborgere kan kun tage et domæne i brug med NemID. Alle der har et .dk-domænenavn, og som er bosat i Danmark, skal knytte et NemID til deres profil på selvbetjeningen. Processen går automatisk i gang, når du logger ind på selvbetjening.

Man kan ikke blive fritaget fra at bruge NemID i Danmark – man kan kun blive fritaget fra at benytte digital post og selvbetjening i det offentlige, men da DK Hostmaster ikke er en offentlig institution, gælder det ikke hos os.

Læs mere på NemIDs hjemmeside.
 

Vi understøtter desværre ikke brug af NemID på hardware. Hvis du ikke anvender NemID-nøglefil, nøglekort eller app og kun kan anvende NemID på hardware, skal du kontakte vores kundeservice, som kan igangsætte en alternativ ID-kontrol.

Du kan kontakte DK Hostmasters kundeservice via nedestående kontaktformular. 

Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt

Alle foreninger skal tilknytte et NemID til deres domænenavne. Hvis I ikke har CVR-nummer, skal dette oprettes. Oprettelse af forenings-cvr-nummer kan gøres på virk.dk

Hvis I har CVR-nummer, kan I bestille en medarbejdersignatur eller nøglefil hos Nets og benytte det til at logge ind.

Efter NemID-tilknytningen kan andre i foreningen igen logge ind med det almindelige DK Hostmaster-bruger-id og adgangskode.

Spørg i første omgang om jeres økonomiafdeling har et administrator-NemID, du kan benytte. De skal nemlig buge det til at indrapportere til SKAT, så derfor findes det muligvis der.

Hvis ingen i virksomheden har NemID eller nøglefil, kan du oprette et administrator-NemID hos Nets.

Hvis du gennemfører identitetskontrollen ved at logge ind med dit NemID, skal du ikke sende yderligere dokumentation.

Hvis du er bosat uden for Danmark, skal vi se navne- og adressebærende id f.eks. pas eller kørekort, hvis du er en fysisk person. For virksomheder skal vi se adressebærende dokumenter fra forsyningsselskab og myndigheder.

Hvis du er bosat i Danmark skal du logge ind på vores selvbetjening, tilknytte dit NemID og derefter oplyse CVR eller CPR-nummer. Læs hele proceduren for ID-kontrol af nye registranter og hele proceduren for eksisterende registranter.

Hvis du er bosat udenfor Danmark skal du kun gennemføre ID-kontrol, hvis du bliver bedt om det. I så fald skal du påvise din adresse og identitet ved at uploade forskellige navn- og adressebærende dokumenter. For hele proceduren se her.

Vi samarbejder med Visma Addo om krypteret dokumentation og kontrakter.

Vi forsikrer jer om, at det er fuldstændig sikkert, at vi sender anmodninger om dokumentation via dem.

Hvis du flytter ud af Danmark, skal du opdatere dine kontaktinformationer til din udenlandske adresse. Også selv om den bare er midlertidig. Derved vil du ikke blive mødt af kravet om NemID.

Hvis du allerede er flyttet, og nu ikke komme ind på din profil, skal du kontakte vores kundeservice, der vil hjælpe dig med at opdatere din adresse.

Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt

Domænenavnene, hvorpå du er registrant, vil blive suspenderet og derefter opsagt, hvis din indsendte dokumentation er blevet afvist.

Hvis du ønsker at klage over dette, skal du sende en klage til Klagenævnet for domænenavne, som du finder på www.domaeneklager.dk

Klagefristen er 14 dage fra den dato, hvor DK Hostmaster har sendt besked om afvisningen.

Hvis ikke du har indgået en aftale om brugsret til dit .dk-domænenavn direkte hos din forhandler, vil du efter reservering af domænenavnet, modtage en e-mail fra os, hvori vi beder dig om at indgå en aftale om brugsret til domænenavnet. 

Du har 4 dage til indgå aftalen om brugsret.

Hvis du ikke indgår aftalen om brugsret inden for fristen, vil reservationen blive ophævet.

Hvis du har indgået en aftale om brugsret til domænenavnet, vil du skulle gennemføre en ID-kontrol (hvis påkrævet) inden for 25 dage efter du har registreret domænenavnet.

Hvis ikke du gennemfører ID-kontrollen, vil domænenavnet blive opsagt igen.

Når du skal gennemføre DK Hostmasters ID-kontrol, tjekker vi, at det navn og adresse, der er registreret på dit NemID, stemmer overens med de oplysninger, du har givet til os, da du registrerede domænenavnet.

Hvis du modtager fejlmeddelelsen: ”Dit navn fremgår ikke af dit NemID” (og du ikke har navne- og adressebeskyttelse i folkeregisteret) skal du logge ind på www.nemid.nu og tilføje dit navn på dit NemID-certifikat.

Hvis du har brug for hjælp til dette, skal du kontakte NemID-support. Når dit navn er registreret på dit NemID-certifikat, kan du gennemføre den påkrævede ID-kontrol hos os.

Hvis du har navne- og adressebeskyttelse, kan du møde denne fejlmeddelelse ved ID-kontrollen: ”Dit navn fremgår ikke af dit NemID”.

Hvis dette er tilfældet, skal du møde op på Borgerservice i din bopælskommune. Hos Borgerservice kan de hjælpe dig med at få sat navn på dit NemID-certifikat, samtidig med at du bevarer din navne- og adressebeskyttelse.

Du kan i processen for ID-kontrollen vælge at indgå en ny aftale om brugsret til domænenavnet, så domænenavnet registreres til det navn og adresse, der fremgår af det NemID, du er logget ind med.

Følg linket i den e-mail, du har modtaget angående ID-kontrol og følg den guide, du præsenteres for på skærmen.
 

Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt
Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.