Kursus: Grundlæggende DNS

Kursus: Grundlæggende DNS

Kursus1

På dette kursus kan du lære at forstå DNS-begreber, konfigurationer, operationer og grundlæggende sikkerhedsaspekter.

DNS er en forkortelse for Domain Name System. Det er en del af internettets infrastruktur, og således nødvendig for, at webnavigation, e-maildistribuering og andre af internettets funktioner fungerer.

På kurset vil vi gennemgå principperne i DNS-protokollen og domænenavne. Du vil lære om de forskellige begreber og værktøjer, der anvendes i arbejdet med DNS. Vi slutter dagen med nye teknikker til beskyttelse af e-mail og webtrafik, som bygger ovenpå DNS.

Underviser

Thomas Steen Rasmussen arbejder for internetudbyderen BornFiber som unixadm/ sikkerhedshat/udvikler. Han er derudover selvstændig med enkeltmandsvirksomheden tyktech. Derudover beskæftiger han sig med DNS tjenesten censurfridns og lignende internetaktivistiske projekter.

Indhold

Vi starter dagen med et tilbageblik i historien, og ser på hvordan domænenavne opstod på Internettet. Vi vil gennemgå de forskellige parter, der er involveret i registrering af domænenavne, som ICANN og DK Hostmaster. Vi dykker ned i teknikken og protokollen og de forskelle elementer, såsom autoritative og rekursive navneservere. Vi kommer ind på de gængse DNS records, TTL, caching, og værktøjer.

Efter frokost fortsætter vi med en kort introduktion til moderne sikkerhedsmekanismer i DNS. Vi kigger på DNS-over-TLS og andre privatlivstiltag i DNS. Vi kigger på e-mail sikkerhed i form af blokeringslister (RBL), SPF, DKIM, og DMARC. Vi vil ligeledes komme omkring DNSSEC, som er en sikkerhedsoverbygning til beskyttelse af DNS, og vi slutter dagen med en introduktion i DANE og CAA, som benytter DNSSECs sikre DNS infrastruktur til at forbedre sikkerheden for TLS forbindelser (f.eks. HTTPS).

For dem der ønsker at dykke dybere ned i disse emner, har vi avancerede kurser i dagene efter dette grundlæggende kursus i DNS.

Målgruppe

Dette kursus er til netværksingeniører, systemadministratorer og alle, der vil lære mere om DNS. Første halvdel af kurset er meget grundlæggende og er målrettet DNS-begyndere og let øvede.

Praktisk information

Dato:  Mandag d. 5. november 2018
Tid: Kl. 9-16
Adresse: Ørestads Boulevard 108, 2300 København S
Pris: Gratis
Sprog: Dansk
Forplejning: Morgenmad og frokost
Andet: Husk laptop. Det er ikke nok at medbringe en smartphone eller tablet. Operativ system på din laptop er underordnet, men du skal have mulighed for at installere værktøjer.

Tilmelding

Send en e-mail til tilmelding@dk-hostmaster.dk med kursustitlen, dit navn og evt. firmanavn.

 

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.