Kursus: Teknikker til kryptering af e-mail og websites

Kursus: Teknikker til kryptering af e-mail og websites

Kursus1

På dette kursus kan du lære at forstå de grundlæggende begreber og teknikken bag kryptering af e-mail og websites.

I årene efter Snowdens afsløringer er vigtigheden af ordentlig sikring af e-mail kommunikation og websites blevet tydelig for alle. For nylig har GDPR-reglerne også været med til at øge fokus på sikker transmission af data.

Kurset vil først dykke ned i begrebet trusselsmodeller indenfor IT-sikkerhed, altså: Hvad er det vi beskytter, hvilket angreb beskytter vi imod, og hvad er konsekvensen hvis det ikke lykkedes?

Vi kigger herefter på teknikken i form af historie og koncepter i kryptering og forklarer begreberne PKI og TLS.
Til sidst kommer vi ind på hvordan TLS bruges i HTTPS til sikring af websites og i SMTP/IMAP til sikring af email.

Det er oplagt at tage vores kursus i DNSSEC i sammenhæng med dette kursus.

Underviser

Thomas Steen Rasmussen arbejder for internetudbyderen BornFiber som unixadm/ sikkerhedshat/udvikler. Han er derudover selvstændig med enkeltmandsvirksomheden tyktech. Derudover beskæftiger han sig med DNS tjenesten censurfridns og lignende internetaktivistiske projekter.

Program

09:00-09:15 Velkomst
09:15-10:30 Trusselsmodeller, begreber og koncepter
10:30-10:45 PAUSE
10:45-12:15 Mere baggrund, begreber og koncepter
12:15-13:15 FROKOST
13:15-14:45 Kryptering af websites
14:45-15:00 PAUSE
15:00-16:00 Kryptering af e-mail

Målgruppe

Dette kursus henvender sig til netværksadministratorer, systemadministratorer og andre som ønsker at administrere TLS sikrede servere, f.eks. HTTPS eller SMTP/IMAP servere. Niveauet er for let øvede og øvede, og forudsætter grundlæggende kommandolinie færdigheder samt kendskab til TCP/IP. Kurset foregår på dansk.

Praktisk information

Dato: Dato opdateres
Tid: Kl. 9-16
Adresse: Ørestads Boulevard 108, 2300 København S
Pris: Gratis
Sprog: Dansk
Forplejning: Morgenmad og frokost
Andet: Deltagerne skal medbringe laptop med OpenSSL installeret. Til Windows kan OpenSSL hentes her: https://slproweb.com/products/Win32OpenSSL.html - til Linux og OSX er det allerede installeret. Test meget gerne at det virker ved at starte en terminal/kommandoprompt og skrive "openssl". Hvis OpenSSL programmet fungerer korrekt vil det svare med en "OpenSSL>" prompt.

Tilmelding

Send en e-mail til tilmelding@dk-hostmaster.dk med kursustitlen, dit navn og evt. firmanavn.

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.