Min profil

Min profil

Ofte stillede spørgsmål omkring oprettelse, ændring af dine kontaktoplysninger og problemer med adgangskode eller dit bruger-id.

Find en liste over alle godkendte registratorer.

En forhandler er en virksomhed, der formidler registreringen af et domænenavn til DK Hostmaster.

For at blive forhandler skal virksomheden godkendes af DK Hostmaster og sikre aktiv navneservice for domænenavnet på mindst to navneservere.

En registrator er en virksomhed, der formidler registreringen af et domænenavn til DK Hostmaster.

For at blive registrator skal virksomheden godkendes af DK Hostmaster og sikre aktiv navneservice for domænenavnet på mindst to navneservere.

I første omgang kan du prøve at finde alternativer til domænenavnet ved hjælp af en forkortelse eller bindestreger.

Alternativt kan du skrive dig på venteliste til det ønskede domænenavn. Det gør du ved at finde navnet i whois-databasen.

Når resultatet kommer frem, vil der være mulighed for at registrere sig på en venteliste via vores online selvbetjening.

Hvis din hjemmeside eller e-mailadresse ikke virker, kan det være fordi vi har suspenderet dit domænenavn. Den mest almindelige grund er, at vi ikke har modtaget betaling for registreringen af domænenavnet.

Du kan nemt få din hjemmeside eller e-mailadresse til at virke igen ved at genoprette domænenavnet på vores online selvbetjening. Det koster et genopretningsgebyr på 125 kr. pr. domænenavn. Et domænenavn kan være suspenderet i 30 dage. Hvis det ikke bliver genoprettet inden de 30 dage, opsiger vi registreringen af domænenavnet.

Når du registrerer et domænenavn, kan du bruge følgende tegn:

 • Samtlige danske bogstaver. Det betyder, at du godt kan bruge æ, ø og å i dit domænenavn.
 • Bogstaverne ö, ä, ü, é og ẞ
 • Tallene fra 0 til 9
 • Bindestreg (-). Bindestreg må dog ikke stå først eller til sidst i domænenavnet.

Vær opmærksom på:

 • Det er ikke alle internetbrowsere og e-mail-programmer, der kan håndtere domænenavne med æ, ø, å, ö, ä, ü, é og ö, ä, ü, é og ẞ. Hvis du skal bruge domænenavnet til en e-mailadresse, skal du derfor undgå disse tegn. Tal og bindestreg giver dog ikke anledning til problemer.
 • Et domænenavn må ikke have 2 indledende alfanumeriske tegn efterfulgt af 2 bindestreger, som f.eks. a2—x6z.dk

Du kan nemt registrere et domænenavn ved at følge disse tre trin:

 1. Tjek om domænenavnet er ledigt i vores whois-database her.
 2. Registrer domænenavnet hos en af vores forhandlere. Du finder en liste over forhandlere af .dk-domænenavne her.
 3. Aktivér domænenavnet ved at indgå aftale om brugsretten til domænenavnet med os på vores online selvbetjening.

Domænenavnet nu klar til brug.
 

Ja, som dansk registrant, skal du kunne dokumentere et tilhørsforhold til en adresse i Danmark.

Alle registranter af .dk-domænenavne skal kunne gennemføre en ID-kontrol og ligeledes skal registranten sikre at have oplyst sine korrekte kontaktoplysninger (navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse). Uden korrekte kontaktoplysninger kan man ikke være registrant for et. dk-domænenavn.

Når du er nummer et på ventelisten, vil du modtage en e-mail fra os, hvori der er et unikt token samt en frist for at registrere domænenavnet. For at registrere domænenavnet skal du henvende dig til den forhandler, du ønsker at registrere domænenavnet ved.

Hos forhandleren skal du ansøge om at registrere domænenavnet, og i den proces oplyser du det token, du har modtaget fra os. Du kan finde en liste over forhandlere af .dk domænenavne her.

Hvis dit domænenavn er registreret til et ophørt selskab / cvr-nummer, skal domænenavnet overdrages til et aktivt selskab eller en privatperson. Hvis du tidligere har udført en id-kontrol med NemID, kan du logge på vores selvbetjening og igangsætte overdragelsen.

Hvis du ikke har mulighed for at logge ind på DK Hostmasters selvbetjening, skal du kontakte vores kundeservice via kontaktformularen, som du finder nedenfor. 

Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt

Hvis du ikke længere har en rolle tilknyttet til dit bruger-id (fx registrant, fuldmægtig eller betaler), og du ikke har et økonomisk udestående med DK Hostmaster, vil dit bruger-id automatisk blive opsagt efter 45 dage.

Hvis dit NemID er tilknyttet til flere bruger-id’er, kan du logge ind på vores selvbetjening med dit NemID.

Når du er logget ind, kan du skifte imellem de bruger-id, som du ønsker at administrere oppe i højre hjørne af skærmen.

 

NEMID tilknyttet flere forskellige brugere
NEMID tilknyttet flere forskellige brugere

DK Hostmaster er administrator for alle danske domænenavne.

Vores tre vigtigste opgaver er at:

 • vedligeholde en database over alle .dk-domænenavne
 • sørge for driftssikkerhed på den danske del af DNS
 • arbejder med at styrke sikkerheden på internettet, så alle kan have tillid til .dk-domænet

DK Hostmaster er en privat virksomhed, der er ejet af foreningen Dansk Internet Forum (DIFO). Danske domænenavne bliver anset som en offentlig ressource. Opgaven med at administrere dem er udliciteret til DK Hostmaster og DIFO indtil 2021. Vores forretning skal ikke forgylde nogen aktionærer, fordi DIFO – på vegne af det danske internetsamfund – er garant for sikker, fair og billig adgang til internettet.

Når du registrerer et nyt .dk-domænenavn, kan du oplyse din forhandler om dit allerede eksisterende bruger-id.

Hvis ikke du gør det, vil der automatisk blive oprettet et nyt bruger-id, hver gang du registrerer et nyt .dk-domænenavn.

Hvis du har flere bruger-id’er, der er registreret med præcis samme kontaktoplysninger, kan du samle disse til ét bruger-id på vores selvbetjening.

Du skal henvende dig hos folkeregistret og ansøge om navne- og adressebeskyttelse i CPR-registret. Når du har opnået navne- og adressebeskyttelse, vil du også blive skjult i whois-databasen.

Læs mere om navne- og adressebeskyttelse hos borger.dk.

Læs mere om, hvem der kan se dine oplysninger her.

Et .dk-domænenavn, som er registreret til en konkursramt registrant, anses som et aktiv for konkursboet.

Hvis domænenavnet skal overdrages til en anden registrant eller blot opsiges, skal kurator for konkursboet fremsende en kuratorattest samt oplyse sin e-mailadresse.

Dokumentationen kan indsendes via vores kontaktformular, som du finder nederst i denne FAQ.

Når vi har modtaget den korrekte dokumentation, registrerer vi kurators e-mailadresse som kontakt for domænenavnet, hvorefter kurator kan administrere domænenavnet via selvbetjeningen på vores hjemmeside. Indtil domænenavnet overdrages til en anden eller opsiges er kurator registrant på vegne af konkursboet.

Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt

Hvis et .dk-domænenavn er registreret til en afdød person, kan domænenavnet kun overdrages til afdødes arvinger eller blive opsagt, hvis en skriftlig anmodning kommer fra afdødes arvinger.

I dette tilfælde beder vi arvingerne indsende en skifteretsattest samt eventuelt skiftefuldmagter.

Ud over informationerne som fremgår af skifteretsattesten, skal vi ligeledes bruge e-mailadresse på arvingen, som skal overtage rettigheden til domænenavnet.

Dokumentationen kan indsendes via vores kontaktformular her nedenfor.

Når den korrekte dokumentation er modtaget, bliver arvingen registrant, og vi indsætter vedkommendes e-mailadresse som kontakt for domænenavnet. Derved kan domænenavnet administreres (fx overdrages eller opsiges) på vores selvbetjening.

Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt

Har du glemt dine login-oplysninger?

Du kan finde dit bruger-id ved at klikke her.

Du kan finde din adgangskode ved at klikke her.

Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt
Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.