Mit domænenavn

Mit domænenavn

Her kan du finde ofte stillede spørgsmål om alt lige fra overdragelser, venteliste, VID-service, skift af navneserver og meget mere. 

Hvis din hjemmeside eller e-mailadresse ikke virker, kan det være fordi vi har suspenderet dit domænenavn. Den mest almindelige grund er, at vi ikke har modtaget betaling for registreringen af domænenavnet.

Du kan nemt få din hjemmeside eller e-mailadresse til at virke igen ved at genoprette domænenavnet på vores online selvbetjening. Det koster et genopretningsgebyr på 125 kr. pr. domænenavn.

Et domænenavn kan være suspenderet i 30 dage. Hvis det ikke bliver genoprettet inden de 30 dage, opsiger vi registreringen af domænenavnet.

Overdrag domænenavnet, hvis du ønsker at give domænenavnet til en anden. Du kan overdrage domænenavnet på vores selvbetjening.

Vær opmærksom på, at domænenavnet ikke kan overdrages, hvis der ligger en ubetalt faktura på domænenavnet. Betal fakturaen og derefter kan du overdrage domænenavnet.

Det koster 60 kr. at overtage brugsretten til domænenavnet ved overdragelse. Efter en overdragelse har du ikke længere brugsretten til domænenavnet.

Trin 1

Vælg "Overdrag til ny registrant" i menuen "Administrer" til højre i listen over dine domænenavne.
BEMÆRK! Hvis du ønsker at overdrage flere domænenavne ad gangen, kan du finde det nederst på siden, under "Administrer flere domænenavne".

Trin 2

Angiv bruger-id'et på den person eller virksomhed, du vil overdrage domænenavnet til.
Hvis du kender bruger-id'et på den, du ønsker at overdrage til, vælg "Anmod kendt bruger" og indtast bruger-id'et. Hvis du ikke kender bruger-id'et, vælg "Anmod ikke-kendt bruger / ny bruger" og indtast en e-mailadresse. Klik på VIDERE.

Trin 3

Tjek at de indtastede oplysninger er korrekte og klik BEKRÆFT for at igangsætte overdragelsen.
Den nye registrant af domænenavnet vil nu modtage en anmodning pr. e-mail om at acceptere overdragelsen. Først når den nye registrant har accepteret og betalt, vil overdragelsen blive gennemført.

BEMÆRK! Hvis du kun er fuldmægtig på det domænenavn, der skal overdrages, vil der blive sendt en e-mail til den nuværende registrant med en anmodning om at godkende overdragelsen. Først når den nuværende registrant har godkendt, at domænenavnet overdrages, sendes der en e-mail til den fremtidige registrant, som skal acceptere overdragelsen, før den gennemføres.

 

Hvis du ønsker at opsige brugsretten til et .dk-domænenavn, skal det ske via selvbetjeningen på DK Hostmasters hjemmeside, se hvordan nedenfor.

Når du har opsagt domænenavnet, vil domænenavnet blive suspenderet fra den dato, du vælger at opsigelsen skal gælde fra. Efter 30 dages suspension opsiges domænenavnet.

Bemærk, at en opsigelse er forbundet med et opsigelsesgebyr. Se den aktuelle pris i vores prisliste.

 • Hvis opsigelsesgebyret overstiger et evt. tilgodehavende, skal det resterende opsigelsesgebyr ikke betales.
 • Hvis du har modtaget en faktura på det domænenavn, som du ønsker at opsige, skal denne ikke betales.

Når du opsiger registreringen af et domænenavn, vil det efterfølgende kunne registreres af andre.

Trin 1

Vælg "Opsig domænenavn" i menuen "Administrer" til højre i listen over dine domænenavne.

BEMÆRK! Ønsker du at opsige mere end ét domænenavn ad gangen, finder du det under "Administrér flere domænenavne" nederst på siden.

Trin 2

Angiv hvornår du ønsker, at domænenavnet skal opsiges. Klik VIDERE.

Trin 3

Klik på BEKRÆFT for at gennemføre opsigelsen.

BEMÆRK! Hvis du kun er fuldmægtig på det domænenavn der skal opsiges, vil der blive sendt en e-mail til registranten med en anmodning om at godkende opsigelsen. Domænenavnet vil ikke blive opsagt, før registranten har godkendt opsigelsen.

 

Hvis du ønsker et andet webhotel (navneserverudbyder), skal dit domænenavn flyttes til en navneserver.

Du skal tage kontakt til din nye navneserverudbyder, som i de fleste tilfælde kan flytte domænenavnet til de korrekte navneservere.

Efter oprettelse af domænenavnet hos din nye udbyder, kan du også selv flytte det via vores online selvbetjening ved at benytte funktionen "Skift navneserver". Se herunder hvordan:

Trin 1

Find domænenavnet i listen over dine domænenavnet og tryk på det.

Trin 2

Vælg "Skift navneservere" i menuen til højre under "Administrér domænenavn".

Trin 3

Indtast navnet på en af de navneservere, du ønsker at skifte til. Klik på VIDERE.

Trin 4

Tjek at de indtastede oplysninger er korrekte og klik BEKRÆFT.

 

Når du skal skifte navneservere for et .dk-domænenavn, kræver det, at de fremtidige navneservere er opsat korrekt, og at de er registreret hos DK Hostmaster, for at du kan bruge dem.

Hvis du får en fejlbesked, der siger, at navneserveren ikke er registreret hos DK Hostmaster, skal du bede udbyderen af navneserveren om at registrere navneserveren ved at følge denne guide.

Zonemaster

Hvis du oplever fejlen. ”der mangler NS-records på navneserveren”, kan du tjekke, hvad problemet er med værktøjet ”Zonemaster”, som du finder her.

Når du har kørt testen under ”pre-delegeret domænenavn”, fortæller den dig, hvilke opsætningsfejl der gør, at du ikke kan skifte navneservere. Du kan evt. kopiere det link, der kommer på siden og sende det til din navneserverudbyder, så de kan løse fejlen.

Når der er tale om en fejl i opsætningen af navneserveren eller en navneserver. der ikke er registreret hos DK Hostmaster, er det desværre ikke noget vores kundeservice kan hjælpe med. Det er kun udbyderen af navneserveren, der kan hjælpe.

Du kan nemt registrere et domænenavn ved at følge disse tre trin:

 1. Tjek om domænenavnet er ledigt i vores whois-database her.
 2. Registrer domænenavnet hos en af vores forhandlere. Du finder en liste over forhandlere af .dk-domænenavne her.
 3. Aktivér domænenavnet ved at indgå aftale om brugsretten til domænenavnet med os på vores online selvbetjening.

Domænenavnet nu klar til brug.
 

Når du er nummer et på ventelisten, vil du modtage en e-mail fra os, hvori der er et unikt token samt en frist for at registrere domænenavnet. For at registrere domænenavnet skal du henvende dig til den forhandler, du ønsker at registrere domænenavnet ved.

Hos forhandleren skal du ansøge om at registrere domænenavnet, og i den proces oplyser du det token, du har modtaget fra os. Du kan finde en liste over forhandlere af .dk domænenavne her.

Det koster 60 kr. inkl. moms om året at have et .dk-domænenavn.

Pengene dækker de omkostninger, DK Hostmaster har med at vedligeholde en database over alle danske domænenavne og opretholde den danske del af internettets infrastruktur (DNS).

Læs mere om domænenavnsadministration.

Læs mere om DNS
 

I første omgang kan du prøve at finde alternativer til domænenavnet ved hjælp af en forkortelse eller bindestreger.

Alternativt kan du skrive dig på venteliste til det ønskede domænenavn. Det gør du ved at finde navnet i whois-databasen.

Når resultatet kommer frem, vil der være mulighed for at registrere sig på en venteliste via vores online selvbetjening.

Hvis du får brug for at ændre detaljer omkring dit domænenavn, kan du gøre det på vores online selvbetjening.

Du kan f.eks.

 • betale dine fakturaer
 • opsige dit domænenavn
 • opdatere dine kontaktoplysninger

DK Hostmaster er administrator for alle danske domænenavne.

Vores tre vigtigste opgaver er at:

 • vedligeholde en database over alle .dk-domænenavne
 • sørge for driftssikkerhed på den danske del af DNS
 • arbejder med at styrke sikkerheden på internettet, så alle kan have tillid til .dk-domænet

DK Hostmaster er en privat virksomhed, der er ejet af foreningen Dansk Internet Forum (DIFO). Danske domænenavne bliver anset som en offentlig ressource. Opgaven med at administrere dem er udliciteret til DK Hostmaster og DIFO. Vores forretning skal ikke forgylde nogen aktionærer, fordi DIFO – på vegne af det danske internetsamfund – er garant for sikker, fair og billig adgang til internettet.

Et .dk-domænenavn, som er registreret til en konkursramt registrant, anses som et aktiv for konkursboet.

Hvis domænenavnet skal overdrages til en anden registrant eller blot opsiges, skal kurator for konkursboet fremsende en kuratorattest samt oplyse sin e-mailadresse.

Dokumentationen kan indsendes via vores kontaktformular, som du finder nederst i denne FAQ.

Når vi har modtaget den korrekte dokumentation, registrerer vi kurators e-mailadresse som kontakt for domænenavnet, hvorefter kurator kan administrere domænenavnet via selvbetjeningen på vores hjemmeside. Indtil domænenavnet overdrages til en anden eller opsiges er kurator registrant på vegne af konkursboet.

Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt
Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt
Stadig brug for hjælp?
Kontakt os
RING
33 64 60 60
Man-tor 9:00 - 15:00
Fre 9:00 - 14:00
SKRIV
Få svar hurtigst muligt

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.