DK Hostmaster ændrer prisen for et .dk-domænenavn

6. september 2021 hæver DK Hostmaster prisen for brugsretten til et .dk-domænenavn fra 50 kr. til 60 kr. årligt (inkl. moms).

Siden 2018 har prisen for et .dk-domænenavn ligget fast på 50 kr. pr. år.

”Vi har i de seneste år arbejdet med forskellige tiltag for at skabe et mere sikkert dansk internet, og det arbejde vil vi gerne fortsætte med. Vi kommer blandt andet til at fokusere på, at få flere .dk-domæner signeret med sikkerhedsteknologien DNSSEC”, fortæller Jakob Bring Truelsen, adm. direktør i DK Hostmaster, og fortsætter:

”I rigtig mange år har vi undgået prisstigninger, men med generelt stigende omkostninger og et behov for et højere investeringsniveau, bl.a. på sikkerhedsområdet, er det nødvendigt at hæve prisen,” siger Jakob Bring Truelsen, adm. direktør i DK Hostmaster, og tilføjer:

”Havde vi fulgt den almindelige prisudvikling, skulle et .dk-domænenavn i dag koste knap 68 kr. Jeg er meget tilfreds med, at vi er i stand til at holde den nye pris under det niveau.”

DK Hostmaster engagerer sig også inden for forskning og viden.

”Vi vil bidrage aktivt til forskningen, som skal være med til at skabe ny viden og nye indsigter inden for domæneområdet. Den viden ønsker vi at udbrede og vi vil gerne stille dette til rådighed for internetsamfundet i endnu større omfang end i dag, og det kræver investeringer.” afslutter Jakob Truelsen.

Hvornår gælder prisstigningen?

Prisstigningen gælder ved oprettelse af nye .dk-domænenavne, ved fornyelse af eksisterende og ved overdragelse. Det vil sige, at prisstigningen først er gældende, når et domænenavn skal fornyes. Hvis domænenavnet først fornyes i slutningen af 2021 eller senere, så er det først på dette tidspunkt, at prisstigningen er gældende. Alle .dk-domænenavne stiger derfor ikke før at det skal fornyes  uanset registreringsperiodens længde.

Løser opgaver for det danske samfund

DK Hostmaster er en non-profit virksomhed, som løser to opgaver for det danske samfund: Vi vedligeholder en del af infrastrukturen (DNS) på den danske del af internettet samt administrerer en database (whois) med stamoplysninger på alle, der har registreret et .dk-domænenavn.
Derudover arbejder DK Hostmaster også for at styrke sikkerheden på internettet.

Find mere information om prisændringen her

nypris

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.