DK Hostmaster skifter til algoritme 13

Fra den 15. juni implementerer DK Hostmaster DNSSEC-algoritme nr. 13 til signering af .dk-zonen. Indtil nu har vi brugt algoritme 8.

En DNSSEC-algoritme er med til at sikre, at der ikke er manipuleret med svar fra DNS-servere og ikke mindst, at svarene kommer fra den rigtige afsender.

Algoritme 13 er baseret på ECDSA, som står for Elliptic Curve Digital Signature Algorithm. Med implementeringen af algoritme 13 vil DK Hostmaster øge sikkerheden i .dk-zonen betydeligt, da nøgler baseret på algoritme 13 er langt sværere at bryde end nøgler baseret på algoritme 8. 

Udskiftningen fra algoritme 8 til algoritme 13 i vores systemer vil forventeligt komme til at tage 10 dage. I denne periode nedsætter vi frekvensen på opdateringer i .dk-zonen fra 2 minutter til 10 minutter. Det vil betyde, at man vil opleve en lille forsinkelse i forhold til normalt, fra når man opretter et .dk-domænenavne og til det er aktivt i .dk-zonen.
 

Læs mere om DNSSEC her

algoritme

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.