DK Hostmaster suspenderer et .dk-domænenavn brugt til svindel med e-Boks og NemID

DK Hostmaster har suspenderet et .dk-domænenavn på grund af risiko for phishing og forveksling med e-Boks og NemID. DK Hostmaster gennemførte suspensionen ud fra en åbenbar risiko for kompromittering af it-udstyr, en beføjelse der er beskrevet i vilkår for brugsret til et .dk-domænenavn.

Suspensionen blev gennemført på baggrund af en klage over det pågældende domænenavn. Domænennavnet blev brugt i forbindelse med en hjemmeside, hvor der blev lokket personlige oplysninger, kreditkortoplysninger og kodeord fra besøgende.

DK Hostmasters mulighed for suspension af et domænenavn

Som udbyder af internetinfrastruktur har DK Hostmaster ikke mulighed for at suspendere .dk-domænenavne af egen drift. Men DK Hostmaster kan suspendere og slette et .dk-domænenavn efter at have modtaget en klage, der tydeliggør, at følgende tre punkter i vilkårenes punkt. 9.2 er opfyldt:

  • Domænenavnet anvendes i forbindelse med åbenbar risiko for økonomisk kriminalitet, kompromittering af it-udstyr, f.eks. phishing og malware-distribution, og/eller indhold af stærkt krænkende karakter, og
  • domænenavnets anvendelse skaber en forvekslingsrisiko med en anden fysisk eller juridisk persons Domænenavn, navn, logo, varemærke eller andre kendetegn, og
  • forholdene taler for ikke at afvente en afgørelse fra Klagenævnet for Domænenavne eller domstolene.

Du kan læse mere om ordningen her

 

domænesuspension

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.