DK Hostmaster tager 102 .dk-domænenavne fra formodet udenlandsk Bitcoin-svindler

DK Hostmaster har for nylig suspenderet 102 .dk-domænenavne, der er forbundet med formodet Bitcoin-svindlerier på nettet. DK Hostmaster har gennemført data- og identitetskontrol på kunden, der havde domænenavnene registreret, fordi DK Hostmaster havde begrundet mistanke om, at vedkommende ikke havde givet retvisende kontaktoplysninger.

DK Hostmaster har gennem den seneste tid modtaget et stigende antal klager over, at .dk-domænenavne bliver brugt til fup-annoncer. Her bliver kendte danskere brugt som blikfang, til at lokke forbrugere til at investere i bitcoins. Det sker typisk uden samtykke fra de skuespillere, investorer og andre danskere, der henvises til. 

DK Hostmasters kontrol

DK Hostmaster er, som teknisk udbyder af internetinfrastruktur, ikke umiddelbart i stand til at suspendere domænenavne som følge af sådanne klager. Men DK Hostmaster har et andet middel, der kan afhjælpe noget af problemet. 

Den danske domænelov forpligter DK Hostmaster til at have retvisende oplysninger om navn, adresse og telefonnummer på kunderne til samtlige 1,3 millioner .dk-domænenavne. Baggrunden er, at der skal være gennemsigtighed om, hvem der står bag domænenavne og hjemmesider i den danske zone på internettet. 

DK Hostmaster har en ordning, hvor enhver kan indsende en anmeldelse med begrundet mistanke om, at en kunde af et .dk-domænenavn ikke er registreret med retvisende oplysninger. For mere information om dette, læs her.
 

bitcoinfraud

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.