Erhvervsministeriet lancerer en pulje på 50 mio til forsvar mod cyberangreb

På baggrund af Ruslands invasion i Ukraine opfordrer erhvervsministeren, Simon Kollerup, små og mellemstore danske virksomheder (SMV’er) til at styrke cybersikkerheden. Erhvervsministeriet lancerer derfor en pulje på 50 mio. kr. som skal støtte de danske SMV’er, som har behov for at opruste cybersikkerheden. Fra d. 17. marts kan danske virksomheder med under 250 ansatte ansøge om en voucher hos Erhvervsstyrelsen på op til 50.000 kr. Pengene skal bruges til at få rådgivning i cybersikkerhed og digital sikkerhed i data og systemer. Erhvervsministeren udtaler, at 40 % af de danske SMV’er ikke har et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

DK Hostmaster hilser det nye initiativ velkommen og opfordrer virksomheder til at søge puljen. 
Center for Cybersikkerhed har også opfordret til, at virksomheder og myndigheder styrker deres cyberberedskab efter Ukraine-situationen. 

DK Hostmaster holder netop i denne uge online kurser i nogle af de sikkerhedsværktøjer, som er en del af Center for Cybersikkerheds minimumskrav for statslige myndigheder. Onsdag d. 9. marts kan du fx tilmelde dig et kursus DMARC og tirsdag d. 15. marts afholder vi et kursus i DNSSEC. Tilmeld dig her.

Virksomheder kan allerede nu læse mere om Erhvervsministeriets pulje her

Du kan også læse Erhvervsministeriets nyhed her.

cyberforsvar

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.