Ingen danske domænenavne involveret i Europol-aktion

Europol har i denne i uge offentliggjort, at de har beslaglagt 33.654 hjemmesider, der sælger falske produkter. Ingen af de lukkede hjemmesider lå på et .dk-domænenavn.

Vi er i DK Hostmaster glade for, at den danske del af internettet ikke er berørt i denne omgang. Det betyder, at det er mere trygt at handle på en hjemmeside, som har endelsen .dk. Det er særlig relevant netop i denne juletid, hvor vi alle køber stort ind på nettet.

En af grundene til at der ikke florerer .dk-domænenavne på Europols liste er, at DK Hostmaster det sidste år har gjort en aktiv indsats for at komme misbrug af .dk-domænenavne til livs. Indsatsen har reduceret antallet af formodede fup-hjemmesider med endelsen .dk fra ca. 7 % af alle .dk-webshops i 2017 til 0,12 % i juni 2018.

DK Hostmaster indførte i slutningen af 2017 en ID-kontrol af både danske og udenlandske kunder bag .dk-domænenavne. Det betyder, at en kunde nu skal kunne identificere sig, inden vedkommende bliver registrant af et .dk-domænenavn. Derved har DK Hostmaster lukket for mere end 3000 .dk-domænenavne, hvor personen bag ikke har kunne eller ville identificere sig.

Læs mere om DK Hostmasters resultater her

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.