Internettets fader sælger kildekoden som en NFT

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det ville være at eje World Wide Web? Det kan du nærmest komme til nu - nærmere en digital repræsentation af den originale kildekode.

I dag vil den britiske computerforsker Sir Tim Berners-Lee, der kaldes "Father of the Web", auktionere den originale kildekode til World Wide Web som en såkaldt nonfungible token (NFT).

NFT'er er dataenheder, der er gemt i blockchains. Disse gør enhederne helt unikke og tillader køb og ejerskab af repræsentative genstande, herunder illustrationer, fotos, videoer og andre filer.

Arbejdet inkluderer det originale arkiv med daterede og tidsstemplede filer fra 1990 og 1991, der indeholder 9.555 linjer kildekode og originale HTML-dokumenter, der lærte de tidligste webbrugere, hvordan de bruger applikationen. Auktionsgenstanden inkluderer også en 30-minutters animeret video af koden, en digital signatur fra Berners-Lee selv samt et brev skrevet af ham over 30 år senere, hvor han reflekterer over processen med at skabe koden og den indvirkning det har gjort.

Selvfølgelig vil Internettet fortsat virke og blive brugt af alle, men med NFT’en vil man kunne eje et digitalt kunstværk af et afgørende øjeblik i historien.

Hvis det er noget, kan man deltage i auktionen hos Sothebys 

kildekode

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.