Lav risiko for fupbutikker på .dk

I dag, 28. oktober 2020, bringer Danmarks Radio en historie om it-svindel på en lang række websites, som e-mærket har anmeldt til Bagmandspolitiet for misbrug.

Næsten alle de domænenavne, der er tale om i disse sager, er udenlandske. På den danske del af internettet, hvor website-adressen ender på .dk, oplever vi heldigvis ikke samme udvikling.

Det skyldes bl.a., at vi i DK Hostmaster i 2018 indførte en ID-kontrol af kontaktoplysninger ved registreringen af .dk-domænenavne. Siden har vi ligeledes lavet stikprøvekontrol af eksisterende registranters kontaktoplysninger for på den måde at kunne lukke for et domænenavn, hvis oplysningerne ikke er retvisende.

Inden for det sidste år har vi således kun fået besked af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) tre gange vedrørende beslaglæggelser af .dk-domænenavne. Til sammenligning lå dette tal på 1025 i 2017, som var inden den indførte ID-kontrol.   

I DK Hostmaster arbejder vi for at gøre .dk-domænet så sikkert som muligt til gavn for alle os, der dagligt bruger den danske del af internettet.    

Her kan du læse mere om DK Hostmasters tiltag med ID-kontrol

ID-kontrol

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.