Ny vejledning om domænenavne fra Center for Cybersikkerhed

Center for Cybersikkerhed har netop udsendt en vejledning i, hvordan man som organisation og virksomhed kan sikre sit domænenavn både sikkerhedsmæssigt og administrativt.

 

En virksomheds eller organisations identitet på nettet er i høj grad knyttet til domænenavne. Det er derfor værd at passe på sit domænenavn i disse tider, hvor svindlere på nettet prøver at skade virksomheders web- og mailtrafik.

Hvis en hacker kan få kontrol over et domænenavn, kan det fx anvendes til at forhindre adgang til en virksomheds hjemmeside, blokere for mailkommunikation eller omdirigere VPN-trafik. Det kan få fatale konsekvenser for den virksomhed, det rammer. 

Center for Cybersikkerhed har derfor udgivet en vejledning i, hvordan domænenavne kan blive håndteret på mest sikker vis.

Se vejledningen her

Vejledningen har fokus på de sikkerhedsforanstaltninger man bør tage sig og giver råd omkring såvel organisatoriske og administrative tiltag samt tekniske foranstaltninger som navneserverdesign og sikkerhedsservicen DNSSEC.

Alle statslige domænenavne skal sikres

Per januar 2020 skal alle statslige myndigheders domænenavne være sikret med DNSSEC. Vejledningen er derfor yderst relevant for myndigheder, men også alle andre der ønsker at sikre deres domænenavn, vil kunne få gavn af vejledningen.

DK Hostmaster sætter stor pris på, at der bliver sat fokus på dette emne, da vi hver dag arbejder for at skabe en stærk, digital infrastruktur, som gør, at den danske del af internettet er et trygt og godt sted at være.

 

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.