Pas på corona-svindlere online

De flestes hverdag er blevet ganske anderledes den seneste tid pga. coronavirus, og mange af os søger ekstra meget efter information på nettet om udviklingen af krisen. Det er der desværre svindlere, som forsøger at udnytte ved fx at sprede inficerede links via mail, sms og sociale medier, der er relateret til krisen og foregiver at hjælpe dig.

Blot ét klik på et inficeret link kan give virus på din computer, som derefter fx kan stjæle kreditkortinformationer og adgang til netbank.

Det er derfor meget vigtigt at bevare sin kritiske sans, når man fx begår sig på nettet og modtager digital information om coronavirus:

  • Pas på de links du tilgår – både fra e-mails og i din browser.
  • Pas ekstra godt på de mails, du modtager. Hvis du er bare den mindste smule i tvivl om en e-mail er ægte, bør du ringe til vedkommende og ikke følge instrukser i e-mailen.
  • Pas ekstra godt på krypteringsadvarsler eller certifikatfejl.
  • Hold øje med om en hjemmesides url virker troværdig.
  • Søg information om coronavirus hos de danske myndigheder: https://politi.dk/corona

Svindlerne forsøger ofte at imitere anerkendte og troværdige kilder til information om coronavirus. Det kan derfor være ekstra svært at gennemskue trick-numrene i denne situation, og vi anbefaler, at man er endnu mere forsigtig, end man plejer at være.

 

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.