Pas på falske tilbud – de cyberkriminelle holder også Black Friday

Er du én af de tusindvis af danskere, der ser frem til en masse fantastiske tilbud på Black Friday i morgen? Når du handler på internettet, er det derfor en god idé at være ekstra kritisk, når du er tæt på at klikke de gode tilbud hjem.

Black Friday er nemlig hackernes yndlingssæson, og de udnytter chancen for at snyde via falske hjemmesider eller e-mails, når de fleste går på jagt efter de bedste tilbud. En undersøgelse omkring danskernes informationssikkerhed fra 2020 viser, at omkring hver 10. dansker bliver snydt, når de handler på nettet.

Husk den sunde fornuft og studer gerne hjemmesiden grundigt. Selvom hjemmesiden er dansk, og du kan betale med danske kroner, så kan du stadig ikke være helt sikker på, at hjemmesiden er pålidelig og legitim. Vi har samlet en liste med gode råd til når du handler på nettet her.

Hold skarpt øje med webadressen (url’en)

Hvis du bruger en søgemaskine som for eksempel Google til at finde en bestemt webbutik, skal du holde øje med webadressen. It-svindlere kan nemlig hacke seriøse netbutikker, så du omdirigeres og havner i en falsk webshop. I webadressen vil du dog ofte kunne se, om du er havnet i en fupbutik.

Undersøg om webbutikken er e-mærket

Hvis butikken er certificeret med e-mærket, så er du sikker på, at butikken lever op til den danske lovgivning og er kontrolleret af e-mærkets jurister.

Hvad siger andre om webbutikken på trustpilot

Det er altid en god idé at undersøge, hvad andre forbrugere siger webshoppen på trustpilot. Samtidig kan du også tjekke, om webshoppen er på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens oversigt, over virksomheder der ikke har efterlevet en afgørelse fra forbrugerklagenævnet.

Pas på phishing-mails

Du skal tænke dig godt om, hvis du modtager et ekstraordinært tilbud på e-mail. Du kan risikere at trykke på et link, som enten har til formål at inficere din computer med malware, eller at omdirigere dig til en falsk hjemmeside.

black_friday

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.