Pas på risikoen for svindel, når du modtager mails og SMS’er

I fredags (23. september 2022) suspenderede DK Hostmaster et .dk-domænenavn på grund af risiko for phishing og forveksling med SKAT. DK Hostmaster gennemførte suspensionen ud fra en åbenbar risiko for kompromittering af it-udstyr, en beføjelse der er beskrevet i vilkår for brugsret til et .dk-domænenavn.

Suspensionen blev gennemført på baggrund af en klage over det pågældende domænenavn. Domænenavnet blev brugt i forbindelse med en hjemmeside, hvor der blev lokket personlige oplysninger, kreditkortoplysninger og kodeord fra besøgende. Links til hjemmesiden blev sendt med SMS’er, der gav sig ud for at være sendt fra SKAT.

Samtidig vil vi opfordre til at være ekstra påpasselig, hvis man modtager besked fra SKAT, og holde øje med afsender og url-adresser.

DK Hostmasters mulighed for suspension af et domænenavn

Som udbyder af internetinfrastruktur har DK Hostmaster ikke mulighed for at suspendere .dk-domænenavne af egen drift. Men DK Hostmaster kan suspendere og slette et .dk-domænenavn efter at have modtaget en klage, der tydeliggør, at følgende tre punkter i vilkårenes punkt. 9.2 er opfyldt:

  • Domænenavnet anvendes i forbindelse med åbenbar risiko for økonomisk kriminalitet, kompromittering af it-udstyr, f.eks. phishing og malware-distribution, og/eller indhold af stærkt krænkende karakter, og
  • domænenavnets anvendelse skaber en forvekslingsrisiko med en anden fysisk eller juridisk persons Domænenavn, navn, logo, varemærke eller andre kendetegn, og
  • forholdene taler for ikke at afvente en afgørelse fra Klagenævnet for Domænenavne eller domstolene.

Du kan læse mere om ordningen her.

phishing

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.