Vær med til at øge internetsikkerheden i Danmark

I dag lancerer vi værktøjet sikkerpånettet.dk, som hjælper dig med at tjekke, om dit website, din e-mailserver og internetforbindelse er opdateret og sikker.

Helt konkret undersøger Sikkerpånettet.dk om der bruges moderne og pålidelige standarder på dit website, din e-mailserver og internetforbindelse, og giver på den baggrund et procentsvar på, hvor høj sikkerheden er. Det har været vores fokus at skabe et værktøj, der er mere end bare en test. Det skal også give viden om, hvordan man kan arbejde med at gøre en hjemmeside eller en e-mailserver lidt mere sikker.

Brug 10 sekunder på testen her.

Du har ansvaret

Sikkerpånettet.dk henvender sig hovedsageligt til de virksomheder, organisationer og foreninger, der bruger et domænenavn til en hjemmeside eller en mailserver. Altså et domænenavn, der har bruger- og kundetrafik.

Det er nemlig dig som domæneindehaver, der har ansvaret for sikkerheden på domænenavnet - både for din egen, men også for dine brugeres skyld.

Testen

Sikkerpånettet.dk har fokus på at flytte os fra at tale om sikkerhed til helt konkret at gøre noget ved det. Derfor kan værktøjet teste, men man kan i værktøjet også få forklaret de enkelte teknologier og få vejledning til, hvordan man få dem sat i brug.

Testen dækker de vigtigste aspekter og læner sig op ad Center for Cybersikkerheds nationale anbefalinger. Ved at gøre noget ved det, som testen viser, kan man bidrage til at gøre den danske del af internettet mere sikker. Testen viser resultaterne på en skala op til 100%. Det er vigtigt at huske, at der kan være relevante grunde til, at man ikke lander på 100%. Som med så meget andet når det kommer til sikkerhed, er det en afvejning af tilgængelighed og sikkerhed.

Sikkerpånettet.dk er udviklet af DK Hostmaster i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Center for Cybersikkerhed, Dansk Erhverv, Dansk Industri, eMærket, Forbrugerrådet Tænk, Sundhedsdatastyrelsen, PwC, Rådet for digital sikkerhed, SMVdanmark og Digitaliseringsstyrelsen som et led i arbejdet med at fremme internetudviklingen i Danmark.

Er du domæneindehaver, så brug et øjeblik på at tage testen, og få vejledning til, hvad du kan gøre for at bidrage til et mere sikkert internet.

sikkerpaanettet

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.