To yderligere .dk-domænenavne suspenderet grundet risiko for svindel med NemID og e-Boks

DK Hostmaster har suspenderet to .dk-domænenavne mere i sager, der er identiske med en sag fra den 7. april, hvor der var alvorlig risiko for phishing og forveksling med e-Boks og NemID. Suspensionen blev gennemført på beføjelsen af stk. 9.2 i vilkår for brugsretten til et .dk-domænenavn. Læs mere her.

Det kan tyde på, at der er systematiske forsøg på at bruge .dk-domænenavne til svindel med e-Boks og NemID i gang. DK Hostmaster ser med alvor på sagen, og vil være opmærksom på klager, der måtte komme ind.

Samtidig vil vi opfordre til at være ekstra påpasselig, hvis man modtager besked fra e-Boks, og holde øje med afsender og url-adresser.

DK Hostmasters mulighed for suspension af et domænenavn

Som udbyder af internetinfrastruktur har DK Hostmaster ikke mulighed for at suspendere .dk-domænenavne af egen drift. Men DK Hostmaster kan suspendere og slette et .dk-domænenavn efter at have modtaget en klage, der tydeliggør, at følgende tre punkter i vilkårenes punkt. 9.2 er opfyldt:

  • Domænenavnet anvendes i forbindelse med åbenbar risiko for økonomisk kriminalitet, kompromittering af it-udstyr, f.eks. phishing og malware-distribution, og/eller indhold af stærkt krænkende karakter, og
  • Domænenavnets anvendelse skaber en forvekslingsrisiko med en anden fysisk eller juridisk persons Domænenavn, navn, logo, varemærke eller andre kendetegn, og
  • forholdene taler for ikke at afvente en afgørelse fra Klagenævnet for Domænenavne eller domstolene.

Du kan læse mere om ordningen her.

suspension

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.