Kursus: Teknikker til kryptering af e-mail og websites

Kursus: Teknikker til kryptering af e-mail og websites

Kursus1

På dette kursus kan du lære at forstå de grundlæggende begreber og teknikken bag kryptering af e-mail og websites.

I årene efter Snowdens afsløringer er vigtigheden af ordentlig sikring af e-mail kommunikation og websites blevet tydelig for alle. For nylig har GDPR-reglerne også været med til at øge fokus på sikker transmission af data.

Kurset vil først dykke ned i begrebet trusselsmodeller indenfor IT-sikkerhed, altså: Hvad er det vi beskytter, hvilket angreb beskytter vi imod, og hvad er konsekvensen hvis det ikke lykkedes?

Vi kigger herefter på teknikken i form af historie og koncepter i kryptering og forklarer begreberne PKI og TLS.
Til sidst kommer vi ind på hvordan TLS bruges i HTTPS til sikring af websites og i SMTP/IMAP til sikring af email.

Det er oplagt at tage vores kursus i DNSSEC i sammenhæng med dette kursus.

Underviser

Thomas Steen Rasmussen arbejder for internetudbyderen BornFiber som unixadm/ sikkerhedshat/udvikler. Han er derudover selvstændig med enkeltmandsvirksomheden tyktech. Derudover beskæftiger han sig med DNS tjenesten censurfridns og lignende internetaktivistiske projekter.

Program

09:00-09:15 Velkomst
09:15-10:30 Trusselsmodeller, begreber og koncepter
10:30-10:45 PAUSE
10:45-12:15 Mere baggrund, begreber og koncepter
12:15-13:15 FROKOST
13:15-14:45 Kryptering af websites
14:45-15:00 PAUSE
15:00-16:00 Kryptering af e-mail

Målgruppe

Dette kursus henvender sig til netværksadministratorer, systemadministratorer og andre som ønsker at administrere TLS sikrede servere, f.eks. HTTPS eller SMTP/IMAP servere. Niveauet er for let øvede og øvede, og forudsætter grundlæggende kommandolinie færdigheder samt kendskab til TCP/IP. Kurset foregår på dansk.

Praktisk information

Dato: 20. november 2020
Tid: Kl. 9-16
Adresse: Ørestads Boulevard 108, 2300 København S
Pris: Gratis
Sprog: Dansk
Forplejning: Morgenmad og frokost
Andet: Deltagerne skal medbringe laptop med OpenSSL installeret. Til Windows kan OpenSSL hentes her: https://slproweb.com/products/Win32OpenSSL.html - til Linux og OSX er det allerede installeret. Test meget gerne at det virker ved at starte en terminal/kommandoprompt og skrive "openssl". Hvis OpenSSL programmet fungerer korrekt vil det svare med en "OpenSSL>" prompt.

Corona

Vi følger løbende den aktuelle situation med udbredelsen af coronavirus. Vi forbeholder os ret til at aflyse kurset, hvis der skulle opstå en situation, hvor vi vurderer, at det ikke er forsvarligt at afholde kurset, hvis forsamlingsforbuddet bliver nedsat yderligere eller hvis underviseren skulle blive forhindret i at møde op. 

Vi vil sørge for, at alle afstandskrav kan overholdes i lokalet, hvor kurset afholdes.

Tilmelding

Send en e-mail til tilmelding@dk-hostmaster.dk med kursustitlen, dit navn og evt. firmanavn.

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.