Ny proces for skifte navneserver for .dk domænenavne

Ny proces for skifte navneserver for .dk domænenavne

I forbindelse med introduktion af forhandlerstrukturen og vores proces- og systemopdatering, ændrer vi ligeledes processen for hvordan man skifter navneservere for .dk domænenavne.

Som navneserveransvarlig

Hvis du allerede er navneserveransvarlig for domænenavnet, og ønsker at foretage et skifte til andre navneservere som er administreret af dig, og disse er registreret på samme bruger-id hos DK Hostmaster, kan du logge ind med dit navneserver bruger-id i vores selvbetjening og foretage ændringen der.

Hvis du ikke er navneserveransvarlig for domænenavnet, skal registranten for domænenavnet logge ind i vores selvbetjening og udstede en autorisation ved at rekvirere et AuthInfo token, som registranten videregiver til den navneserveransvarlige som skal varetage navneserver fremadrettet.

Efterfølgende kan den navneserveransvarlige logge ind i selvbetjeningen med sit navneserver bruger-id, indtaste domænenavnet samt AuthInfo token og foretage ændringen.

Bemærk autorisationen er gældende i 14 dage.

Som forhandler (via EPP)

For navneserveransvarlige med adgang til EPP kan et navneserverskifte foretages via EPP ved at følge samme proces og brug af AuthInfo token. Læs mere om EPP-processen her.

Omlægningen af processen betyder, at vores services NSU (navneserver skifte via HTTP) og ID (navnserver skifte via e-mail) udfases, da den nye proces betragtes som mere sikker.
 

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.