Releasekalender

Releasekalender

img

Overblik over service-releases, herunder EPP, SB, RP, DAS, DSU, Whois og WhoisD.

Her finder du releasedokumentation, guides og GitHub-links på releases fra DK Hostmaster.


Release ( SB 5.0.0, EPP 4.0.0, RP 3.0.0, DAS 2.0.0, WHOIS 5.0.0 og DSU 3.0.0) 20. september, 2021

For dig som forhandler af .dk-domænenavne introducerer denne release først og fremmest understøttelse af en forhandlermodel.

Artiklen ”Nyt grundlag for samarbejde mellem forhandlere og DK Hostmaster” ridser de overordnede koncepter op:

 • Du vil kunne overtage håndteringen af registranternes domæner, hvis registranten giver sin accept til det. Hvis du er indtrådt i incitament-ordningen, vil du kunne optjene bonus for de domæner du er forhandler for.
 • Registrering i op til 10 år
 • Automatisk fornyelse og udløb
 • Registrering fra venteliste.
 • Opsigelse og genoprettelse.
 • Skifte af forhandler
 • Forhandlerkonto, læs mere her.

Releasen introducerer også en ny proces til skift af navneservere for et domænenavn, der er registreret i DK Hostmaster’s registreringsdatabasen.

Ligeledes ændres måden at kontakte DK Hostmaster på. Med denne release introduceres en webbaseret kontaktformular, der kobles direkte til vore sagsstyringssystem. 

For release-notes og tekniske specifikationer for de enkelte services, se:

       

 

For dig som registrant af et .dk-domænenavn giver denne release dig en række fordele:

 • Du vil kunne få brugsretten til et domænenavn fra 1 år helt op til 10 år 
 • Du vil kunne vælge at lade en forhandler håndtere dit domænenavn. Det betyder bl.a. at forhandleren vil sørge for at betale for dig til DK Hostmaster, så du kun får én faktura fremover. Læs mere om forhandlerhåndtering, og hvad du skal gøre her.
 • Den navneserveransvarlige, altså dem der håndterer det tekniske på dit domænenavn, vil nu nemmere kunne tilvælge sikkerhedsteknologien DNSSEC, så du kan sikre dig mod visse typer af misbrug. Læs mere om det her.
 • Skal du i kontakt med vores support, kan du fremover kontakte os via en webbaseret kontaktformular, der er koblet til FAQ’er. Dette giver dig en hurtigere, nemmere og mere moderne service. Det er stadig muligt at kontakte os på telefon.

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.