Skal private aktører håndhæve ulovligt indhold på nettet?

Skal private aktører håndhæve ulovligt indhold på nettet?

Internettet bliver i stadig højere grad brugt som platform for at distribuere krænkende materiale. Men hvem har ansvaret for at fjerne dette indhold, og hvem beslutter hvornår materiale er krænkende?

På dette seminar vil Sebastian Schwemer give en præsentation af de forskellige aktører, der kan spille en rolle i fjernelsen af krænkende indhold. Der vil i særlig grad være fokus på internettets såkaldte mellemmænds ansvar og fænomenet trusted notifiers, som giver tredje parter - private eller offentlige – privilegerede muligheder for at rapportere ulovligt indhold på nettet.

Oplægsholder

Sebastian Schwemer er ansvarlig for et erhvervsforskningsprojekt hos Dansk Internet Forum (DIFO) og Center for informations- og innovationsret (CIIR), som undersøger bl.a. domæneadministratorer og deres rolle i forhold til hjemmesideindhold.
Twitter: http://twitter.com/schwemer
Forsker-profil: http://jura.ku.dk/ciir/ansatte/?pure=da/persons/389492

Emner

Følgende spørgsmål vil blive sat til debat:
•    Hvad er ansvars-rammeværket for online mellemmænd – i særlig grad domæneadministratorer?
•    Hvilke ændringer foreslår EU ift. mellemmændsansvar?
•    Hvor står EU ift. trusted notifier-modeller?
•    Problemstillinger ift. frivillige og kontraktuelle nedtagningsmakanismer

Målgruppe

Seminaret er åbent for alle, der har en interesse i internet-regulering og mere specifikt mellemmænd og trusted notifiers i forhold til ulovligt indhold. Seminaret er primært målrettet jurister, politiske beslutningstagere, forskere og erhvervsdrivende inden for området.

Praktisk information

Dato:  Onsdag d. 21. november 2018
Tid: Kl. 13-14.30
Adresse: Ørestads Boulevard 108, 2300 København S
Pris: Gratis
Sprog: Engelsk

Tilmelding

Send en e-mail til tilmelding@dk-hostmaster.dk med kursustitlen, dit navn og evt. firmanavn.

 

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.