ICANN

ICANN udskifter DNSSEC-rodnøgle

ICANN, som er den organisation, der styrer internettets rodserver, udskifter DNSSEC’s rodnøgle. Det er første gang, at rodnøglen skiftes, og det sker for at opretholde et højt sikkerhedsniveau på DNSSEC. For at sikre at udskiftningen af rodnøglen vil foregå uden problemer, skal du, hvis du driver en rekursiv navneserver, der har DNSSEC validering slået til, sikre dig, at navneserveren får den nye nøgle inden den 11. oktober 2017.

Tilmelding til ICANN58 i København er åben

Til marts bliver internettets fremtid sat på dagsorden, når ICANNs internationale konference kommer til København. Mere end 2000 mennesker fra hele verdenen deltager sædvanligvis i ICANN-konferencerne. Deltagerne kommer fra erhvervslivet, civilsamfundet, brugerne og regeringerne og vil bl.a. komme til at diskutere tildeling af topdomænenavne, såsom .dk eller .bank.

Styring af internettets rodservere overgår til det internationale samfund

1. oktober 2016 var en skelsættende dato i internettets historie. Den dag opgav den amerikanske regering sin hidtil egenrådige kontrol over internettets rodservere. IANA, der administrerer rodserverne, ligger nu ikke længere direkte under den amerikanske stat, men bliver i stedet kontrolleret af ICANN, der igen styres af en række multistakeholdere, som bl.a. omfatter internationale brancheorganisationer, ngo’er, civilsamfundsgrupper, stater og private virksomheder.

Demokratisering af internettet - Kan du mærke forskel?

I lørdags d. 1. oktober overgik styringen af internettets rodserver fra den amerikanske stat til den uafhængige non-profit organisation, ICANN. Du kan nok ikke mærke forskel som internetbruger, men det er et stort skridt for det internationale internetsamfund. I DK Hostmaster hylder vi det åbne internet, og vi mener derfor, at det er vigtigt, at kontrollen med internettets rodservere nu ikke længere ligger i hænderne på en enkelt stat.

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.