IANA

Styring af internettets rodservere overgår til det internationale samfund

1. oktober 2016 var en skelsættende dato i internettets historie. Den dag opgav den amerikanske regering sin hidtil egenrådige kontrol over internettets rodservere. IANA, der administrerer rodserverne, ligger nu ikke længere direkte under den amerikanske stat, men bliver i stedet kontrolleret af ICANN, der igen styres af en række multistakeholdere, som bl.a. omfatter internationale brancheorganisationer, ngo’er, civilsamfundsgrupper, stater og private virksomheder.

Demokratisering af internettet - Kan du mærke forskel?

I lørdags d. 1. oktober overgik styringen af internettets rodserver fra den amerikanske stat til den uafhængige non-profit organisation, ICANN. Du kan nok ikke mærke forskel som internetbruger, men det er et stort skridt for det internationale internetsamfund. I DK Hostmaster hylder vi det åbne internet, og vi mener derfor, at det er vigtigt, at kontrollen med internettets rodservere nu ikke længere ligger i hænderne på en enkelt stat.

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.