Værd at vide om registrering af et .dk-domænenavn

Værd at vide om registrering af et .dk-domænenavn

 

 

Logo

Hvem er DK Hostmaster?

DK Hostmaster er administrator for domænenavne, der ender på .dk.

Vi administrerer en database med kontaktoplysninger på alle, der har registreret et .dk-domænenavn. Derudover vedligeholder vi en del af infrastrukturen på den danske del af internettet.

Aftale_grafik

Aftaleindgåelse med DK Hostmaster

For at bruge et .dk-domænenavn, skal du indgå en aftale med DK Hostmaster om brugsretten til domænenavnet.

I langt de fleste tilfælde er aftaleindgåelsen en del af købsprocessen hos vore forhandlere. Hos enkelte forhandlere, vil du først blive bedt om dette, når købsprocessen hos dem er afsluttet.

Forhandler_grafik

Forhandlere

DK Hostmaster er infrastrukturudbyder og forhandler således ikke .dk-domænenavne direkte. Dette sker hos vore forhandlere, der ofte også står for hosting af din hjemmeside og/eller e-mailadresse.

ID kontrol_grafik

Hvorfor ID-kontrol

ID-kontrol skal sikre, at vi har helt styr på hvem vores brugere er. Det kan hjælpe med at forebygge internetkriminalitet i .dk-zonen.

I DK Hostmaster er vi meget opmærksomme på den øgede kriminalitet på nettet og ved at indføre ID-kontrol, kan vi være sikre på, at vi kender vores kunders identitet. Kender man identiteten på personen bag en hjemmeside, er der mindre risiko for at hjemmesiden bruges til fup.

Du skal ID-kontrolleres inden dit domænenavn bliver aktivt.

Kontaktinfo_grafik

Oplys korrekte kontaktoplysninger

Når du registrerer dit nye domænenavn hos en forhandler, er det vigtigt at dine kontaktoplysninger (navn, adresse mm.) er de samme, som er knyttet til dit NemID. Dette sikrer dig hurtig ID-kontrol.

Den e-mailadresse du vælger som primær, bør ikke være knyttet til det nye domænenavn. Du kan for eksempel vælge en gmail eller en hotmail. Du skal nemlig kunne modtage e-mails fra DK Hostmaster inden domænenavnet er aktivt.

Har du andre domænenavne, bør du koble dit nye domænenavn til dit eksisterende bruger-id, hvis muligt.

 

Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.

Copyright 2016 All Rights Reserved.